Riool ontstoppen

Riool ontstoppen in Houten

Verschillenden tekenen kunnen erop wijzen, dat uw riool ontstoppen in Houten noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarbij er een nare geur rond de toiletpot of gootsteen in de badkamer hangt. Ook kan het voorkomen dat water steeds minder makkelijk richting het putje van de douchebak stroomt. Een verstopping in de riolering onder uw woning wordt vaak veroorzaakt door een ophoping van restafval. Denk bijvoorbeeld aan proppen toiletpapier, etensresten of haren die zich aan de wand van een afvoer hechten. Onze loodgieters helpen u graag bij een riool ontstoppen in Houten.

Verstopt riool verhelpen

Een verstopt riool verhelpen kunt u in eerste instantie zelf proberen. Er zijn diverse hulpmiddelen verkrijgbaar, die u hierbij kunt gebruiken. We geven u een aantal tips wat u kunt doen om zelf een verstopping te verhelpen:

  • riool ontstoppenU kunt proberen met een rioolontstopper de verstopping te verhelpen. Hiermee veroorzaakt u een onder- en overdruk in de afvoerleiding. Het is belangrijk dat u de ontstopper vooraf warm maakt, zodat deze soepeler werkt.
  • Gebruik een ontstoppingsmiddel zoals soda. Laat de soda een paar minuten intrekken en spoel vervolgens de afvoer met heet water. Doe dit een aantal keer, zodat het vuil naar boven komt. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor restafval wat aan de afvoerwand gekoekt zit, makkelijk opgelost kan worden.
  • Het gebruik van een trekveer is populair bij het verhelpen van verstoppingen in de riolering.
  • De krachtigste manier om een verstopping te verhelpen is het gebruiken van een hogedrukreiniger. Ervaring met het gebruik hiervan is een vereiste. De hogedrukreiniger moet zo diep mogelijk in de afvoer worden gestopt om alle kracht op het water uit te voeren.

Pas goed op met het zelf ontstoppen van het riool. Heeft u hier geen ervaring mee doe dit dan vooral NIET zelf. Als u de handelingen niet goed uitvoert, richt u mogelijk meer schade aan. Het is daarom verstandig om dit over te laten aan een professional.

Loodgieter inschakelen voor riool ontstoppen

Wanneer het niet direct lukt om een verstopping op te lossen, kan de loodgieter in Houten inschakelen een goede optie zijn. Onze loodgieter beschikt over de benodigde hulpmiddelen om de afvoer snel voor u te ontstoppen. Het kan verstandig zijn om de afvoer regelmatig preventief te laten doorspuiten door een loodgieter. Op deze manier worden beginnende verstoppingen tijdig opgelost, waardoor de kans op een serieuze verstopping in de afvoer zeer klein wordt. Bij spoed kunt u onze spoedloodgieter inschakelen. Deze staat 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar om uw riool te ontstoppen in Houten.

Waarom kiest u voor ons?

Allround loodgietersbedrijf
24/7 beschikbaar
Snelle service
Voor elke klus beschikbaar!
24/7 bereikbaar
Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan contact met ons op!

Loodgieter Houten
Menu
Call Now Button