Deze constructie ontlucht de riolering van uw huis

Constructie
Blogs

Loodgieters weten dat in uw woning vele constructies zijn verborgen die belangrijk zijn om uw dagelijks leven zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Vaak heeft u hier als bewoner weinig weet van. Tenzij zich natuurlijk problemen voordoen aan de constructies. Op die momenten merkt u hoe belangrijk de taak is die deze vervullen. Een goed voorbeeld van een dergelijke constructie is degene die bedoeld is voor de riolering ontluchten. Dit is namelijk een zeer essentiële taak die ervoor zorgt dat er geen stinkende lucht uit de afvoeren binnen uw woning omhoog komt. Vaak hebben we niet eens door dat de constructie voor het ontluchten van de riolering bestaat. Tenzij we opeens binnenshuis met stankoverlast te maken krijgen. Dan is de waarde snel begrepen.

Lucht uit rioleringsbuis in atmosfeer laten

De rioleringsbuizen in uw woning, die uiteindelijk aansluiten op het openbare riool van de gemeente, die staan normaal gesproken leeg wanneer ze niet gebruikt worden. Pas op het moment dat u de wc doortrekt of water in een douche-putje of gootsteen laat lopen, dan stroomt er water door de buizen. Het zorgt ervoor dat lucht door de leegstaande rioleringsbuizen wordt geduwd. Deze lucht moet ergens uit de buizen geleid worden. Wanneer de riolering ontluchten namelijk niet gebeurt dan komt de lucht en de stank die hiermee gepaard gaat uit een andere afvoer omhoog. U kunt bijvoorbeeld een douche nemen, terwijl u dit doet komt er stinkende lucht uit de afvoer in de keuken omhoog. Deze stankoverlast wordt voorkomen door het riool ontluchtingssysteem.

Werking van het riool ontluchtingssysteem

Het riool ontluchtingssysteem is ervoor bedoeld dat de lucht uit de rioleringsbuizen kan ontsnappen. Op een gecontroleerde manier wordt dit naar een speciale ontluchtingspijp toe geleid en op het dak in de atmosfeer gelaten. De lucht wordt door het water voortgestuwd in de rioleringsbuizen. Uiteindelijk kan de lucht in een daarvoor bestemde pijp lopen. Deze komt op het dak uit en daar kan de lucht de atmosfeer in gelaten worden zonder dat iemand hier last van heeft. Het is een simpele constructie waar zelden problemen mee voorkomen. Een indicatie dat u toch een probleem heeft met de riolering ontluchten is een borrelend geluid uit de afvoeren van uw woning. Indien u dit opmerkt dan kan u het beste zo snel mogelijk de loodgieter inschakelen. De specialist kan dan uitzoeken of uw riolering nog wel gedegen ontlucht wordt via de daarvoor bestemde constructie.

Waarom kiest u voor ons?

Allround loodgietersbedrijf
24/7 beschikbaar
Snelle service
Voor elke klus beschikbaar!

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button