Vocht bestrijden in huis doet u op deze manier

Lekkages
Blogs

Het bestrijden van vocht in uw woning kan op verschillende manieren. Het is afhankelijk van de oorzaak van het vocht. We bespreken eerst de meest voorkomende redenen van vocht in de woning om vervolgens de oplossingen te benoemen. Wanneer u er niet uitkomt is het goed om een loodgieter in te schakelen voor hulp en advies bij vocht bestrijden.

De meest voorkomende redenen van vocht in huis

De belangrijkste reden van vocht in huis zijn we simpelweg zelf. We produceren met ons lichaam transpiratie en ademen vocht uit. Het is heel normaal. Ook zorgen we voor kookvocht in de keuken en ontstaat er damp bij het douchen of in bad gaan. Het is belangrijk om dit af te voeren.

Daarnaast kan vocht ook ontstaan doordat het door de muren en de vloer naar binnen trekt. Het trekt in de muren omhoog vanuit de grond of doordat de muur lang blootgesteld wordt aan regen. Het behang komt omlaag en er kan zelfs schimmel ontstaan in de woning. Iets wat natuurlijk slecht is voor de woning en uw gezondheid.

Ook kan vocht ontstaan door een lekkage in de woning. Een pijp kan gaan lekken of zelfs afknappen. Ook kan een scheur in de muur of een gat in het dak voor wateroverlast zorgen. U krijgt dan vaak donkere kringen in de woning op het plafond. Als u ze ziet is het tijd voor vocht bestrijden.

Starten met vocht bestrijden

Start met een goede ventilatie in de woning. Laat de ramen een tijdje open staan en zorg voor goed werkende ventilatieroosters. Een mechanische afzuiging in de badkamer kan wonderen doen.

Daarnaast kunt u starten met het isoleren van de woning, wanneer dit nog niet voldoende is gedaan. De spouwmuur kan opgevuld worden met isolatiemateriaal en de kruipruimte kan gevuld worden met isolatieparels. Ook het dak moet u goed isoleren. Het zal u helpen om een droge woning te krijgen plus een lagere energierekening. Een lekkage kunt u het beste door een vakman laten oplossen.

Waarom kiest u voor ons?

Allround loodgietersbedrijf
24/7 beschikbaar
Snelle service
Voor elke klus beschikbaar!

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button