Tips bij het vervangen van uw buitenkraan

Kraan in sneeuw
Blogs

De meeste woningen in Nederland hebben ook aan de buitenzijde een kraan gemonteerd. Deze buitenkraan komt goed van pas als u bijvoorbeeld de planten of het gazon in de tuin water moet geven. De kraan die buitenshuis wordt gebruikt is meestal een klein en stevig model. Indien het plaatsen op de juiste manier is verlopen zal u niet snel met een defect te maken krijgen. De kans is echter niet uit te sluiten. Als de onfortuinlijke situatie zich voordoet moet de buitenkraan vervangen worden. De loodgieter Houten deelt in dit artikel enkele tips met u voor de vervanging van uw buitenkraan.

Eerst hoofdkraan afsluiten

Een buitenkraan vervangen begint met het afsluiten van de hoofdkraan. U wilt immers niet dat op het moment dat u de kraan losdraait dat een harde straal water alle kanten op spuit. Omdat in de meeste gevallen een buitenkraan gewoon op de watertoevoer van de woning is aangesloten draait u binnenshuis de hoofdkraan dicht. Na het afsluiten van de watertoevoer, zet u de buitenkraan open om het water uit de waterleiding te laten lopen. Komt er geen water meer uit de kraan? Dan kan de vervanging beginnen.

Kraan en/of waterleiding vervangen

Indien u nog niet weet wat het defect aan de buitenkraan heeft veroorzaakt, dan gaat u dit nu onderzoeken. De toepassing heeft niet veel verschillende onderdelen dus de oorzaak zal u vrij gemakkelijk kunnen vinden. Om het probleem te repareren kan het noodzakelijk zijn om de kraan zelf of de waterleiding die hier naartoe loopt te vervangen. De buitenkraan zelf vervangen is niet meer dan het oude model losdraaien en een nieuw model op de bestaande aansluiting draaien. Dit is een heel gemakkelijk proces als u ervoor zorgt dat u een nieuwe buitenkraan met dezelfde aansluiting koopt.

Teflontape opnieuw aanbrengen

Waar u wel rekening mee moet houden bij het vervangen van een buitenkraan is het aanbrengen van teflontape op de schroefdraad. Deze tape zorgt ervoor dat de aansluiting tussen de kraan en de waterleiding niet gaat lekken. Belangrijk om te weten is dat teflontape slechts eenmaal te gebruiken is. Bij een buitenkraan vervangen moet u teflontape daarom altijd opnieuw aanbrengen. Zelfs als u per ongeluk de kraan iets te ver aandraait en weer een halve slag losser moet draaien, dan is het aan te raden om de buitenkraan weer volledig los te draaien en de teflontape opnieuw op de schroefdraad aan te brengen.

Waarom kiest u voor ons?

Allround loodgietersbedrijf
24/7 beschikbaar
Snelle service
Voor elke klus beschikbaar!

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button