Voorkom waterschade met een degelijke balkonafvoer

Balkonafvoer
Blogs

Waterschade is vaak bijzonder lastig te herstellen! Denk bijvoorbeeld aan waterschade in de vorm van houtrot. In veel gevallen zullen de houten planken en balken vervangen moeten worden, om van het houtrot af te komen. Een ingrijpende en vaak kostbare klus! Reden genoeg om de kans op waterschade zo klein mogelijk te maken. Een van de aspecten die u hierbij kan helpen, is het aan laten leggen van een goede afvoer voor uw balkon. Zonder degelijke afvoer zal het hemelwater op het balkon blijven staan, waardoor het in het hout van een vlonder of bijvoorbeeld beton van uw woning kan trekken. Dit resulteert onder andere in het reeds beschreven houtrot.

 

Hulp bij het aanleggen van een afvoer op het balkon

Het is logischerwijs bijzonder lastig om zelf voor de aanleg van een afvoer op uw balkon te zorgen. U doet er zodoende verstandig aan om hier de hulp van onze loodgieters voor in te schakelen. Zij kunnen u vooraf van passend advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft. Nadat we samen tot een passende oplossing zijn gekomen voor de afvoer van het hemelwater op uw balkon, kunnen we direct voor de aanleg hiervan zorgen. Zo heeft u hier geen omkijken meer naar en weet u zeker dat de kans op waterschade minimaal is.

 

Zorg voor onderhoud aan de balkonafvoer

Wanneer de afvoer op uw balkon eenmaal is aangelegd, blijft het belangrijk om hier onderhoud aan uit te voeren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er een bladvanger over de afvoer geplaatst wordt. Met een dergelijke afvoer neemt de kans op verstoppingen in de afvoer sterk af. Zonder bladvanger zouden er bladeren en takjes in de afvoer kunnen stromen, die hier voor een verstopping zorgen. Ook kunt u de balkonafvoer eens per zoveel jaar preventief laten doorspuiten door onze spoedloodgieters.

 

 

Waarom kiest u voor ons?

Allround loodgietersbedrijf
24/7 beschikbaar
Snelle service
Voor elke klus beschikbaar!

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button