Zelf leidingen verleggen bij een verbouwing

Pipe wrench in Houten
Blogs

Bij een verbouwing is het in veel gevallen noodzakelijk om (een deel van de) leidingen te verleggen, u wilt immers ook in uw aangebouwde deel gebruik kunnen maken van een verwarming, een kraan of een toilet. Om een leiding te verleggen kunt u de hulp inschakelen van een loodgieter uit uw regio, u weet zo zeker dat u geen last krijgt van vervelende lekkages. Een loodgieter heeft vaak immers een jarenlange expertise in het aan- en verleggen van leidingen in woningen. Wanneer u echter handig bent met klussen, kunt u leidingen zelf ook proberen te verleggen bij een verbouwing. Het enige wat u hiervoor nodig heeft, zijn een aantal gereedschappen en de leidingen zelf vanzelfsprekend!Pipe wrench in Houten

Aan de slag met leidingen verleggen

Om te beginnen met het verleggen van leidingen heeft u een ontbramer nodig, waarmee u de uiteinden van een leiding kunt ‘schuren’. De kans op lekkages wordt hier een stuk kleiner mee, omdat de leidingen beter op elkaar aansluiten als deze ontbraamt zijn. Verder heeft u koppelingen nodig om de leidingen te koppelen, inbussleutels en eventueel een muurplaat voor de thermostaatkraan.

Na het afsluiten van het water van de hoofdleiding knipt u de leidingen op maat, ontbraamt u de uiteinden van de leidingen en sluit u deze op elkaar aan met de koppelstukken. Tot slot sluit u het geheel aan op de koperen leidingen, die al bestonden. Om lekkages te voorkomen is het belangrijk om de nieuwe leidingen te stabiliseren en hier geen scherpe voorwerpen tegen of op te leggen.

Waarom kiest u voor ons?

Allround loodgietersbedrijf
24/7 beschikbaar
Snelle service
Voor elke klus beschikbaar!

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button